SRPKINJA PRODAJE DIPLOMU UČENIKA GENERACIJE I SREBRENJAKE DA BI PREHRANILA DETE: Ima 2 dana da sakupi novac (FOTO)
Majka i dete, Foto: Profimedia

SAMOHRANA MAJKA

SRPKINJA PRODAJE DIPLOMU UČENIKA GENERACIJE I SREBRENJAKE DA BI PREHRANILA DETE: Ima 2 dana da sakupi novac (FOTO)

S. je mama dvogodišnjeg dečaka kojoj sam pre par meseci pomagala sa mojim sjajnim ženama kroz ženski solidarni fond

Objavljeno:

Pomoći ljudima u nevolji, pogotovo onima koji su prošli najgora životna iskustva, nešto je najveće što čovek može da učini. Upravo zato, objava Jovane Ružićić o samohranoj mami jednog deteta, dirnula je korisnike Instagrama iz Srbije. Naime, ova devojka je zbog računa i želje da prehrani svoje dete, ponudila na prodaju diplomu učenika generacije i dva srebrnjaka.

Tek što je zakoračila u život, majka dvogodišnjeg dečaka je osetila svu gorčinu života. Od porodice je pobegla zbog nasilja i sada se sama bori za svoje dete, budući da i od partnera sa kojim je dobila mališana, nema konstantnu novčanu pomoć.

Pobegla od kuće zbog porodičnog nasilja

Kao samohrana mama na bolovanju, ne prima punu platu. Dok plati lekove i lečenje za mališana, i vrtić, ne ostaje joj ništa. Zato je sada opet na rubu, ostaće bez struje ako je ne plati, makar jedan račun, u naredna dva dana. I tu na scenu stupa Jovana Ružićić i njeno udruženje "Centar za mame" koji su uputili apel da se mami koja je oslovljena samo sa S. sakupi novac i pomogne.

"Pitala me je da li znam nekoga ko bi želeo da kupi ovo i srebrnjake koje je dobila uz diplomu i za koje se ispostavilo da nisu od srebra. U zalagaonici nisu zainteresovani, a njoj je baš hitno- ako u naredna 2 dana ne plati makar deo struje isećiće je….plus iako je ovo lepa uspomena, važnije joj je sito dete.

S. je mama dvogodišnjeg dečaka kojoj sam pre par meseci pomagala sa mojim sjajnim ženama kroz ženski solidarni fond. Onaj fond kroz koji nas četrdesetak već skoro dve godine pomaže žene u krizi, koji je moja lična inicijativa nevezana za Centar za mame.

S. se posle nekoliko godina života u inostranstvu vratila u svoj dom u malom gradu u Srbij i shvatila da taj dom nije dom i da ju je umesto toplote sačekalo porodično nasilje njenih najbližih. Pobegla je u Beograd, našla ovde super posao sa dobrom platom, u firmi punoj razumevanja. Razumevanja da je sama, da nema nikoga, i da se sin tek adaptira na vrtić i da je često bolestan. Kako tada uzima bolovanje, ne prima celu platu. A cela joj je potrebna jer kada plati vrtić, privatni jer je jedino tamo mogla da ga ubaci pre par meseci i to bez subvencije koju će imati tek od jula, ostane joj jedva za kiriju. Ne za račune, ne za hranu. Bivši partner ponekad pošalje alimentaciju, ali uglavnom ne.

Kao i mnoge mame koje su same i koje rade, i S je jedna dečija bolest daleko od pokrivanja osnovnih troškova. U ovom trenutku kroz fond pomažemo još tri žene, ne zna se čija je priča teža. Ako želite da se pridružite fondu i mesečno podržite žene u krizi javite mi se. Znam da je kraj meseca, letnji raspust, odmori i sve to…ali imate nešto viška možete da uplatite na moj račun do kraja sutrašnjeg dana za S.", napisala je ona u svojoj objavi, ostavljajući unutar i broj računa na koji se može pomoći S.

Bonus video:

02:13

SLAĐANA JE SAMOHRANA MAJKA KOJA BRINE O PETORO DECE! Rekla sam im da smo sad mi jedni drugima sve, OVO MI JE PALO NAJTEŽE

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L-)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.